Blog TechGSM

Blogul magazinului TechGSM.ro

iPhone SE Teardown (iFixIT)

25251765622_3f506fa53b_b

“iFixit teardown finds iPhone SE and iPhone 5S screens are interchangeable, but SE battery connector differs from 5s”

Articolul complet aici.

Atentie la touchPen-ul de la Samsung Note 5

1401307914278189124

Inserting the stylus backwards can break the damn thing. Full article here

Atentie sporita la achizitionarea telefonul mobil…

..ori s-ar putea sa va treziti cu 1,2GB de memorie disponibila la un telefon care v-a fost vandut ca avand 8GB. In cazul de fata este vorba de Sony Xperia M4 Aqua

http://gizmodo.com/you-get-just-1-26gb-of-free-space-on-this-8gb-smartphon-1709740414

umybq3e2irq2fkwnsjvc

Microsoft (Nokia) 105 – 35 zile stand-by si dual SIM

1281104135999740306

Ca-n vremurile bune – Microsoft (Nokia) 105 tine 35 zile stand-by si are si dual SIM. Intreaga stire mai jos:

http://gizmodo.com/the-best-cheap-smartphone-for-every-off-contract-need-1671295476

Sfaturi pentru incarcarea si utilizarea eficienta a bateriei telefonul mobil

a144f346aef3Exista multe articole pe internet pline de sfaturi pentru incarcarea si/sau utilizarea eficienta a acumulatorilor, insa multe dintre ele sunt pline de “mituri” sau chiar de sfaturi gresite. Asa ca rezumam aici cateva idei de bun-simt si le publicam si pe site, pe fiecare din cele peste 1500 de pagini cu modele de acumulatori pentru telefoane mobile.

1. Primele cicluri de incarcare din viata unui acumulator nou achizitionat sunt cruciale pentru durata de stand-by si durata generala de utilizare. La primele 5 – 6 cicluri de incarcare, incarcatorul trebuie lasat conectat pana cand telefonul va atentioneaza bateria este incarcata deplin. Dupa acest proces, care nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile, puteti incarca bateria in orice fel credeti de cuviinta.

2. Acumulatorii Li-Ion si Li-Polymer au circuite de protectie incorporate, care opresc ciclul de incarcare atunci cand bateria este plina. Cu alte cuvinte, puteti lasa telefonul la incarcat peste noapte fara nici un risc, telefonul sau bateria nu se vor supra-incalzi.

3. Bateriile au un numar finit de cicluri de incarcare care duc bateria la 100% din capacitate. Pragul acesta coboara in timp si este absolut normal, pe masura ce bateria isi pierde din capacitatile de stocare a curentului.

4. Nu este nevoie sa lasati acumulatorul sa se descarce complet, din cand in cand. Bateriile actuale nu mai sufera de asa numitul “memory effect” – ceea ce la bateriile mai vechi (tip Ni-Mh) ducea la afisarea imprecisa pe telefon a capacitatii bateriei la un anumit moment dat.

5. Nu lasati telefoanele sa se incinga prea tare. Caldura este principala cauza in scurtarea duratei de viata a unui acumulator, regula valabila indiferent daca vorbim de un acumulator de laptop, tableta sau telefon mobil.

Aplicatiile pentru telefoanele mobile ne pot schimba dramatic viata

Cei de la Apple au postat de curand pe YouTube un filmulet despre cateva aplicatii cu efect incredibil asupra calitatii vietii oamenilor. In propriile lor cuvinte “Cele mai puternice aplicatii iOS sunt cele care schimba viata oamenilor intr-un mod pe care nici macar ei nu-l credeau posibil”

Va invitam sa-l urmariti mai jos: